José Palenzuela, de 1rBatx.A, estrena obra

Una historia d'amor, odi i gelosia

JOSÉ PALENZUELA debuta com autor teatral

Crònica de Mario Montagud. 3rESOL


El passat dia 10 de Febrer, a l’aula de teatre va tenir lloc la representació d’una obra dirigida per José M. Palenzuela, estudiant de 1r de Batxillerat.
L’obra conta una història d’odi, gelosia, enveja i amor no correspost. Ocorre en una mansió on viuen: el comte, que és el propietari de la mansió i de la fortuna; la comtessa; el germà del comte, que vol llevar-li el poder; el criat i la seua esposa, la qual té un romanç amb el comte. L’esposa del comte sap que el seu marit li és infidel amb la criada però li ho perdona i tramen un pla per poder agafar “in fraganti” al seu marit i, així, poder demanar-li el divorci. Alhora, el germà del comte i el criat volen assassinar-lo per poder quedar-se amb tota la fortuna, però el comte els descobreix i els mata sense més material que una pistola i dos bales. Al descobrir que està mort, la criada decideix assassinar la comtessa per poder estar amb el seu amat, però la comtessa els enganya fent vore que està morta i els mata. Al final de la història l’única que queda viva és la comtessa. Tota una tragèdia.
Després que s’abaixara el teló, una ona d’aplaudiments va inundar la sala pel bon treball fet pels actors, companys de José Manuel, i també, perquè no dir-ho -donat que ningú, jo inclós, va deixar d’admirar-la -, per l’atractiu de l’estudiant que feia de criada.
En definitiva, l’ obra resultà tot un èxit i, fins i tot, els xicotets errors tècnics li van afegir un colp de comèdia molt oportú. El primer error va ser quan, al començar l’obra, la “comtessa” quasi es cau de les escales, però això només va produir unes poques rialletes. El gran colp de gràcia el va produir l’errada de so que va fer que el protagonista es quedara com un estaquirot, embobat, amb la pistola a la mà.
Amb tot, la representació va ser un èxit rotund i l’autor de l’obra, José Palenzuela, va demostrar la seua habilitat creativa i directiva. Enhorabona!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada